Hallo! Ik ben Els

Een enthousiaste vrouw die geniet van kleine dingen: de eerste voorjaarszon, op stap met de hond, bloemen in huis, vrienden op bezoek.

Ik omring me graag met mensen, luister naar hun verhalen. Ze geven me energie! Ik wil er zijn voor andere mensen. Het is mijn passie om het beste in iemand anders naar boven te halen.

Al van kindsbeen af voelde ik dat ik mama wou worden. Ik stond er geen seconde bij stil dat mijn wens nooit in vervulling zou gaan.

Enkele jaren geleden groeide het besef: ik ben Ongewild Kinderloos. De toekomst die ik in mijn hoofd had opgebouwd, stortte in. Ik borg mijn verlies op in een doos die ik ver weg verstopte in de kast.

Op een bepaald moment kon ik mezelf en mijn verdriet niet langer ontkennen. Door de doos heel voorzichtig boven te halen en alle stukjes daarin één voor één te bestuderen en samen te leggen, puzzelde ik me uit mijn put.

Het vergde tijd… veel tijd, maar ik vond rust in mijn hoofd. Er kwam ruimte vrij om mijn leven vanuit een andere hoek te bekijken. Onderkende Kansen werden zichtbaar. Het lukte me om mijn leven weer positief in te vullen.

Ik boog mijn Onderdrukte Kwetsbaarheid om tot een Ongekende Kracht. Ik leerde opnieuw springen. Met vallen en opstaan, dat klopt. Stap voor stap kon ik opnieuw JA zeggen aan het leven.

Vandaag werk ik niet langer als architect. Ik ben nu Els van OK. De ervaring en de kennis die ik gaandeweg rond verdriet en verlies sprokkelde, geef ik door in OK.

Dankzij OK geef ik mijn gemis en pijn een nieuwe betekenis. Het maakt me dankbaar en gelukkig.